ile wynosi obw. trójkąta/
anna:

obwód trójkąta ABC przedstawionego na rysunku wynosi; a.6(1+
√2+
√3) b. 6(2
√2+
√3) c.18 d.
21
21 kwi 11:57
Sebastian: odp a)kozystamy tylko z funkcji trygonometrycznych
tg45=6a
tg60=6a z tego otrzymujemy ile ma podstawa
sin45=6c c−Bok BC
sin60=6b b−bok AC
21 kwi 12:10
anna: to jaka będzie odpowiedż?
21 kwi 12:14
Sebastian: mi osobiscie wyszlo 6+2√3+6√2+4√3=6+6√3+6√2= 6(1+√2+√3)
21 kwi 12:22
anna: dzięki!
21 kwi 12:37
Sebastian: jak masz jakies jeszcze to dajesz bo chcialem jakies 1 fajne trudne zadanko zrobic

i ide na
2h przerwe spac
21 kwi 12:38
anna: cosinus kąta ostrego a jest równy sin300 ;tg 450 .Wobec tego miara kąta a jest równa; a.300
b. 450 c. 600d.750
21 kwi 13:08
anna: no Sebastian nie śpij?
21 kwi 13:53