całka
ola: oblicz pole figury płaskej ograniczonej liniami o równaniach y=|x
2−4x| y=0 x=−1 x=1

ma
wyjść 4 ale ska to sie bierze?
21 kwi 09:36
Nikka: a to zadanie jest z matury rozszerzonej ? − bo takie pola to chyba z całek się liczy ...
21 kwi 10:06
ola: tak z całek i to nie z matury, to praca domowa i mam problem co sie dzieje gdy jest moduł
21 kwi 10:07
Nikka: moduł musisz rozbić na dwa przypadki z jego definicji...
y = x2 − 4x dla x2 − 4x ≥0
y = −(x2 − 4x) dla x2 − 4x < 0
21 kwi 10:13
ola: bardzo bardzo dziękuję!
21 kwi 10:20