matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
anna:
Przedstaw na osi liczbowej zbiory A, B, A ∩ B oraz A ∪ B, gdy: A={x : x ∊ R⋀ |x + 2| <5}, B={x : x ∊ R ⋀ |x + 5| ≥2}
20 kwi 20:43
Eta:
A= (−7,3) B= (−∞, −7> U < −3,∞) A U B= R A ∩ B= < −3,3) ( zakreskowany na
fioletowo
21 kwi 02:16