matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
pomocy!!!!!!:
oblicz sume pierwszych 20 wyrazow ciagu arytmetycznego o wyrazie pierwszym rownym 2 i roznicy rownej 3
20 kwi 20:16
kalafiorowa:
a
1
=2 r=3 n=20
2a
1
+(n−1)*r*n
S
n
=
2
20 kwi 20:31