matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
olaaa:
Liczba sposobów na jekie mozna usadzic 4 osoby na ławce, jest równa?
20 kwi 20:08
pingua:
4*3*2*1 = 4!
20 kwi 20:10
Telewizor19:
z permutacji P
n
= n! a więc: P
4
= 4! 24 sposoby
20 kwi 20:12