matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!!!
mariusz30:
oblicz 5 i 100 wyraz ciągu arytmetycznego o wyrazie pierwszym równy 8 i różnicy równej 5
20 kwi 19:04
pingua:
a
1
=8 a
5
= a
1
+4r= 8+4*5= 28 a
100
= a
1
+ 99r = 8+99*5= 503
20 kwi 19:41