Wyznacz wszystkie wartości parametru p..
andzia: Błagam o pomoc

Wyznacz wszystkie wartości parametru p, dla których równanie |x−2|+|x+3|=p ma
dokładnie dwa rozwiązania.
pingua: parametr p traktujemy jak funkcję, najpierw należy wyznaczyć miejsca zerowe, którymi są 2 i −3
aby móc opisać przedziały:
dla x∊ (−
∞,−3) p= −x+2−x−3= −2x−1
dla x∊ (−3,2) p= −x+2+x+3=5
dla x∊ (2, +
∞) p= x−2+x+3= 2x+1
następnie trzeba naszkicować te trzy funkcje we właściwych przedziałach, a rozwiązanie to p∊
(5, +
∞)
w razie problemów krzycz