matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
16
???:
rozwiaz rownanie
x+2
3x
=
1
x−2
20 kwi 17:46
magda:
(x+2)(x−2)=1*3x x
2
+2x−2x−4=3x x
2
−3x−4=0 Δ=b
2
−4ac=9+16=25
√
Δ
=5 x1=
3−5
2
=
−2
2
=−1 x2=
3+5
2
=
8
2
=4
20 kwi 17:54