Rozwiąż nierówności
Maciek: Rozwiąż nierówności:
(x−5) (x=2)2 (x−1)>0
20 kwi 16:56
magda:

w(−10) = (−)(+)(−) >0
w 2 następuje odbicie gdyż jest do kwadratu.
z rysunku widzimy że:
x∊(−
∞;1) v (5;
∞) <− odpowiedź.
20 kwi 18:45
magda: blad w zadaniu... zaraz je poprawie..
20 kwi 18:47
magda:

miejsca zerowe funkcji to: x=5 i x=−2 (nastepuje odbicie) i x=1
W(−10) = (−)(+)(−) > 0 (funkcje rysujemy od gory)
z wykresu odczytujemy że x∊(−
∞;−2) v (2;1) v (5;+
∞).
20 kwi 18:51
uyk: Δδβ767865877658
13 cze 18:25