bryły
kasieczka : BARDZO PROSTE ZADANIE

POTRZEBNA POMOCNA DŁOŃ

droga powstaje z płyt betonowych o wymiarach długość to 4,5m szerokość 3m i grubość 0,2m. ile
m3 potrzeba na wykonanie tekiej płyty
20 kwi 15:05
kasieńka:): V=a*b*c
V=3*0,2*4,5
V=2,7m
3
Taka ma być odpowiedź?
20 kwi 15:08
kasieczka : a nie wiem

ale dziękuję
20 kwi 15:08
kasieczka : czy jesteś pewna że to z takiego akurat wzoru ?
20 kwi 15:11
Carrolinexd: RAJTERÓWNA nie pisz mojego nazwiska na forum
20 kwi 15:12
kasieńka:): Wychodzi na to że to jest prostopadłościan a objętość prostopadłościanu wynosi V=a*b*c
20 kwi 15:26
kasieńka:): Wychodzi na to że to jest prostopadłościan a objętość prostopadłościanu wynosi V=a*b*c
20 kwi 15:26