matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pole całkowite walca jeżeli podstawa to75cm a wysokość to 100 cm
dyskus:
20 kwi 14:45
M:
24 kwi 08:38
M:
20 maj 07:11
Jinxia:
d=75cm to r=37,5cm H=100cm P
c
=2πr
2
+2πrH P
c
=2πr(r+H) P
c
=75π*137,5=10312,5π cm62
20 maj 15:41