pomocy...jak to rozwiązac????
Oskar: 6 do 15 razy 36 do 12 razy9 do minus 19 podzielić przez 8 do 13 razy 4 do 3.... sorki nie
umiem
tego inaczej zapisac
20 kwi 14:02
nick: 6
15*36
12*9
−19 /8
13 *4
3 
= 6
15*(6
2)
12*9
−19 /8
13 *4
3
= 6
15*6
24*9
−19 /8
13 *4
3
= 6
39*9
−19 /8
13 *4
3
= 6
39*9
−19 /(2
3)
13 *(2
2)
3
= 6
39*9
−19 /2
39 *2
6
= 3
39*9
−19*2
6
= 3
39*(3
3)
−19*2
6
= 3
39*3
−57*2
6
= 3
−18*2
6
= 27
−6*2
6
= (1/27)
6*2
6
= (2/27)
6
20 kwi 15:25
Oskar: dzięki wielkie
20 kwi 17:25
Oskar: ale zaraz... cos mi tu nie gra...gdzie zgineło dzielenie
20 kwi 18:03
Oskar: końcówka jest do kitu:(... 9 to 3 do drugirj a nie do trzeciej...
20 kwi 18:06
oskar: 615*3612*9−19 : 813 *43
20 kwi 20:41