log
aga: czy liczba log√33 jest liczba calkowita?
czy liczba log3√3 jest liczba calkowita?
20 kwi 13:34
Sebastian: tak jest to liczba całkowita przynajmniej mi taka wyszła a wynik jaki uzyskalem to 2
20 kwi 13:41
Nikka: | | 1 | |
log3√3 = log3312 = |
| ∉ Z |
| | 2 | |
| | log33 | | 1 | |
log√33 = |
| = |
| = 2∊ Z |
| | log3√3 | | 12 | |
20 kwi 13:53
Sebastian: ide spac bo odwalilem taka banie

policzylem tylko 1 a o 2 to juz zapomnialem
20 kwi 14:12
aga: nikka dzieki,
pierwsze rozumiem ale w drugim... dlaczego mamy ulamek (dzielenie)dwoch logartymow
20 kwi 15:02
Nikka: to z tw. o zamianie podstaw logarytmu

(zamieniamy
√3 na 3)
21 kwi 09:09