matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
MATeusz:
x
3
− 7x
2
+ 2x − 14 = 0
20 kwi 08:42
aga:
x(x
2
+2)−7(x
2
+2)=0 (x
2
+2)(x−7)=0 dasz dalej rade?
20 kwi 10:18
m.:
x
3
− 7x
2
+ 2x − 14 = 0 x
2
(x−7)+2(x−7)=0 (x
2
+2)(x−7)=0 x=7
20 kwi 10:59