matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
beata:
rozwiąż równanie 3x2+6x−7=0
19 kwi 23:27
Jola_Jey :
chyba zle je przepisałaś
bo z tego wychodzi 6x+6x−7=0 czyli 12x−7=0 12x=7 / :12 x=7/12
19 kwi 23:51
Jack:
3
x
2
+6x−7=0 zapewne...
20 kwi 00:02
Julek:
hehe ; D
20 kwi 00:10