Funkcja kwadratowa
Timon&Pumba: Moze to ktos wytlumaczyc bo nie rozumiem..
Wykres funkcji f(x) = x2 +bx+c jest symetryczny wzdgledem osi OY. Zatem:
a) b*c=0
b)f(|x|)=f(x)
c) funkcja f ma dwa miejsca zerowe jednakowych znakow.
Do kazdego z podpunktow musi byc dowd ze tak jest lub nie..
Odpowiedz poprawna to <b> a </b>
Poprosze o tlumaczenie tego, bo nie rozumiem.
19 kwi 22:17
Timon&Pumba: proszę o pomoc.
19 kwi 22:26
Timon&Pumba: ?
19 kwi 22:36
19 kwi 22:54
Timon&Pumba: Serio nikt kompletnie na forum tego nie umie?
19 kwi 23:08
Timon&Pumba: 

\
19 kwi 23:21