matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
pepe:
Proszę o pomoc
1. 3x+y−2=0 9x+3y−6=0 2, Przedstaw graficznie układ równań. Zapisz współrzędne punktu przecięcia prostych. a). y=2x−2 y+x+1 y=2x−2 y= b). y=2+2x 2y+4x=4 y=2+2x y+...x=4 y=2+2x y+.........
19 kwi 22:11
madzia_13:
3x+y−2=0 9x+3y−6=0 3x+y=2|*(−3) 9x+3y=6 −9x−3y=−6 9x+3y=6 0=0
19 kwi 23:01