matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
jan:
wyznacz dziedzinę funkcji f określonej wzorem f(x)=
√
6−x
/x−4.
19 kwi 21:16
Eta:
6−x
D
f
:
≥0 i x ≠ 4 => ( 6−x)(x−4)≥0 −− ramiona paraboli do dołu
x−4
i x ≠4 x
1
=6 v x
2
= 4 to x€ (4,6> D
f
= ( 4,6>
19 kwi 21:25