matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad z procentami
bella:
Zmieszano 200 litrow mleka 2% i 50 litrow mleka 4%. Otrzymano mleko, ktore ma w sobie p% tluszczu. Wynika stad, ze : a) p=3 b) p=2,4 c) p=2,5 d) p=3,2
19 kwi 21:10
Eta:
2*200 + 4*50 = p*250 250p = 400+ 200
600
p=
= 2,4
250
19 kwi 21:21