matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierównosc
kkk:
rozwiaz graficznie nierónosc 1− log
1/2
x < 4/x i podaj rozwiazanie
19 kwi 20:17
M:
24 kwi 13:06
Flip:
graficznie to można zrobić ilustrację, a nie rozwiązać, zobaczyć rozwiązanie można wtedy, gdy punkt przecięcia wykresów jest punktem kratowym
4
x = 2 i y = 2, 1 − log
1/2
2 = 1 − (−1) = 2,
= 2
2
24 kwi 14:47