matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
greg:
pomóżcie wychodzą mi jakieś cuda do kwadratu (x − 2)
2
+ 10 = (x +2)
2
− (2
√
3
x − 4)
2
19 kwi 20:11
Zozol:
2x − 4 + 10 = 2x + 4 − 3x − 16 2x−2x+3x = 4−16+4−10 3x=−26 |:3 x=8 i 2/3
19 kwi 20:37