Funkcja... Wazne.
pk: Ważne zadanko... Liczę na jakąś szybką pomoc. Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
Do wykresu funkcji f(x) = ax należy punkt (log23 ; 9).
Oblicz a i naszkicuj wykres funkcji f.
19 kwi 19:29
Eta:

9 = 2
log29 = 2
log232= (2
2)
log23= 4
log23
to f(x) = a
log23= 9 => a= 4
f(x) = 4
x ..... teraz narysuj tę krzywą wykładniczą
19 kwi 19:45
pk: Dzięki wielkie

Już rozumiem.
19 kwi 19:51
Ann: a ja nie rozumiem

skąd się wzieła ta pierwsza linijka?
9 mar 13:32
Werka:
ta pierwsza linijka wynika ze wzorów:
alogab=b oraz loga(bn)=n*logab
11 kwi 22:20