nie jestem pewny czy dobrze to robię pomocy
greg: Określ jaki kąt : prosty ostry rozwarty czy równy 0, tworzy z osią X prostą określoną
równaniem:
−2x−y+7=0 (określenie rachunkowe i interpretacja graficzna)
19 kwi 19:16
damorka: piszesz, że nie jesteś pewny... to najpierw pokaż jak Ty to robisz, a potem sprawdzimy
19 kwi 19:21
greg: y=−2x+7
x=−1 y=9
x=1 y=5
tgα= −2
kąt rozwarty ≈ 117
19 kwi 19:29
Eta:

k: y= −2x+7 => współczynnik a = −2
to a=tgα= −2 => ,że α €(90
o, 180
o) jest kątem rozwartym , IIćw −− tgα <0
19 kwi 19:30
greg: dzięki serdeczne robiłem podobnie chyba coś ze mnie będzie
19 kwi 19:37
Eta:
Z pewnością ..... głowa do góry ...
19 kwi 19:41