TRPEZ.
NIENAWIDZĘ MATMY!: W trapezie prostokątnym podstawa górna ma 6 cm, a nieprostopadłe ramie ma długość 8cm i tworzy
z dolna podstawa kat 30st. Oblicz pole i obwód tego trapezu.
19 kwi 19:04
kija:

sin30=1/2
12=
h8−> wylicz h
cos30=
√32=
x8−> wylicz x
P=1/2(6+6+x)h
obw=h+6+6+x+8
19 kwi 19:26
Dudi: x = 4
√3
a H możęsz wyliczyć za pomocą funkcji tryg, albo po tradycyjnemu − Pitagoras
19 kwi 19:31
NIENAWIDZĘ MATMY!: dalej mi nie wychodzi.
19 kwi 19:41
Dudi: To trzeba pomyslec, tyle co mogłem to CI powiedziałem, a tu chodzi o objaśnianie zadań, a nie o
rowiązywanie. Tu masz się nauczyć robić zadanie, bo teraz wszędzie majca jest potrzebna.. Nie
ma zlituj, trzeba sie brac za nauke
20 kwi 15:20