matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt jest ostry wtedy gdy?
anna:
kąt a jest ostry i tg a=
√
3
2
wtedy; a=30
0
a>45
0
30
0
<a<60
0
45
0
<a<60
0
19 kwi 18:43
Eta:
√
3
tgα=
2
√
3
tg30
o
=
3
tg45
o
= 1 tg60
o
=
√
3
√
3
√
3
to:
<
<
√
3
3
2
30
o
< α < 60
0
19 kwi 19:08