matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy, mam to w zadaniu
Lekkar:
Musze przekształcić wzór zeby wyliczyc a z pola trójkąta: P=1/2*a*h a=P*1/2*h
19 kwi 18:27
Eta:
żartujesz
a*h
P=
/*2
2
2P= a*h / :h
2P
a=
h
19 kwi 18:31
Lekkar:
To sie nie dziwie, ze matura z majcy obowiązkowa.
19 kwi 18:32