matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria Analityczna Help ;d
Bifonick:
Wyznacz współrzedne punktu przeciecia sie prostych o rownaniach y=2x+8 i y=1/3x+3 .
19 kwi 18:07
M:
24 kwi 13:06
M:
19 maj 21:55
lisek:
1
2x+8=
x+3
3
6x+24= x+9 5x= −15 x= −3 y= 2*(−3)+8 = 2 P=(−3,2)
19 maj 22:29