matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kula
Karolina:
Bardzo proszę o pomoc: Z kuli o promieniu 5cm odcięto czaszę w oległości 3cm od środka kuli. Oblicz pole powierzchni otrzymanego przekroju.
19 kwi 17:51
driver:
r
2
=5
2
−3
2
=16⇒r=..... P
p
=πr
2
=....
19 kwi 20:50