matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
m:
przedstaw za pomocą jednego logarytmu wyrażenie log
a
3+ log
4
4 − log
a
2 wiem, że log
4
4 = 1 potrzebuję jeszcze pomocy w tym jak obliczyć log
4
7
19 kwi 16:05
Iwona:
log
a
3−log
a
2+1=log
a
3
2
+1=log
a
3
2
+log
a
a=log
a
3a
2
19 kwi 16:16