matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaka jest wys. trójk.
anna:
wys. trójkąta równobocznego o polu pow. 48
√
3
wynosi;a. 8
√
3
b. 12 c. 4
√
3
d. 4
√
6
19 kwi 13:37
driver:
P=a
2
√
3
:4=48
√
3
⇒a
2
=4*48=192⇒a=
√
192
=8
√
3
h=a
√
3
:2=8
√
3
*
√
3
:2=12
19 kwi 21:09
anna:
dziękuję!
20 kwi 10:59