jaka jest funkcja?
anna: funkcja y=5x2−6x+12 jest; a. rosnąca w przedziale<35; +∞) b. rosnąca w przedziale
,12+∞) c. malejąca w przedziale <12+∞) d. malejąca w przedziale<23;+∞)
19 kwi 10:51
Basia:
znajdź współrzędne wierzchołka paraboli (wystarczy odcięta)
xw=p=−b2a
funkcja jest malejąca w przedziale (−∞;xw> a rosnąca w przedziale <xw;+∞) bo a=5>0
19 kwi 10:54
anna: nie wychodzi mi to zadanie
19 kwi 11:08
Basia:
xw=610=35
19 kwi 11:11
anna: czy to będzie odp. b)!
19 kwi 11:16
anna: chyba d.!
19 kwi 11:17
Basia:
(b)
19 kwi 11:19
anna: ale wyszło 35
19 kwi 11:25