| 1 | ||
Dane: α= 600, d1 = 10cm P, ob = ? ob= 4a, P = | d1d2 | |
| 2 |
| α | |||||||||
= cos | ||||||||||
| a | 2 |
| 5 | ||
= cos300 | ||
| a |
| 5 | √3 | 10 | 10√3 | |||||
= | ⇒ a = | = | cm | |||||
| a | 2 | √3 | 3 |
| α | |||||||||
= tg | ||||||||||
| 2 |
| ||||||||
= tg300 | ||||||||
| 5 |
| √3 | |||||||||
= | ||||||||||
| 5 | 3 |
| 3d2 | 3 | |||
= 5√3 /: | ||||
| 2 | 2 |
| 2 | 10√3 | |||
d2 = 5√3 * | = | |||
| 3 | 3 |
| 10√3 | 40√3 | |||
ob = 4* | = | [cm] | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 10√3 | 50√3 | ||||
P = | * 10* | = | [cm2] | |||
| 2 | 3 | 3 |
Ob= 4*10 =40 cm P= 10*10*sin60o = ...= 50√3 cm2