nierówności
witek39: Rozwiążcie mi te0 jeszcze.
1.2x²−9x+7<0
2.−x²+3x+4>0
3.−2(x−1)(x+10)(x−1)≥0
4.(6−x)(x²−x+7)≤0
18 kwi 21:04
Rafi: 1, 2 tak jak wczesniej zrobilem
18 kwi 21:06
Rafi: a tych 2 nie umiem xD
18 kwi 21:06
witek39: ok. może ktoś inny da radę
18 kwi 21:08
Anna: pomogę
18 kwi 21:58
witek39: anna to rozwiąż te zadania
18 kwi 22:11
Anna:

Wobec powyższego zrobię zad. 3 i 4.
3) −2(x−1)(x+10)(x−1) ≥ 0
I I I
x=1 x=−10 x=1 (x=1 dwukrotny)
Na podstawie wykresu:
x ∊ (−∞, −10> ∪ {1}
4) (6−x)(x
2−x+7) ≤ 0
I I
x=6 x
2−x+7=0 ⇒ Δ = −27 <0 − brak miejsc zerowych
Na podstawie wykresu :
x ∊ <6, ∞)
18 kwi 22:18
Nikka: Witek spr. układy równań − Kejt nie rozwiązała ich poprawnie:(
18 kwi 22:22
witek39: nikka − popraw mi to dzieki
18 kwi 22:30