matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
zad z odp ale ktora prawidlowa:
Dane sa dwa prostokąty podobne o polach P1 i P2.Jezeli P1/P2=3 i obwod wiekszego prostokata rowowny jest 24 cm. To obwod mniejszego prostokata jest rowny A=8 cm B=6√3 c= 12 D= 8√3
?
18 kwi 20:43