matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie
ren:
Uzasadnij, że dzielnikiem liczby 16
5
+ 2
1
5
jest liczba 33
18 kwi 20:29
Iwona:
16
5
+2
15
=2
20
+2
15
=2
15
(2
5
+1)=2
15
*33 czyli liczba taka dzieli sie przez 33
18 kwi 20:38