matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
ma kto wynik tego :
w okrąg o promieniu 6√5 wpisano trójkąt prostokątny, którego jedna przyprostokątna jest trzy razy dłuższa od drugiej. oblicz długość krótszej przyprostokątnej
18 kwi 19:57
Kejt:
r=6
√
5
c=2r b=3a a
2
=c
2
−b
2
18 kwi 20:07