a
pomocy!!: 1pole koła wpisanego w kwadrat o polu 72 jest równe?
2.jak obliczyć promień okręgu opisanego na prostokącie o bokach 8 i 6
3.Krótsza przekątna rombu ma długość 2cm a jeden z jego katow wewnetrznych jest dwukrotnie
wiekszy od drugiego. Pole tego rombu jest równe?
4.krótsza przekątna rombu ma długosc 4 a jeden z jego katów wew jest o 60 stopni wiekszy od
drugiego Pole tego rombu jest rowne

5 dane sa dwa praostakąty podobne o polach P1 i P2 jezeli p1/p2=3 i obwód większego prostokąta
jest równy 24, to obwod mniejszego prostokąta jest równy
18 kwi 19:22
damorka:

2) (2r)
2 = a
2 + b
2
4r
2 = a
2 + b
2
r =
√a2 + b24
18 kwi 19:30
crysalis: 3) katy rombu 180:3=60 2x60=120, wykreśl przekątne i użyj sinusów
4) katy rombu 180−60=120 120:2 = 60 60+60 =120 , reszta jak wyżej
18 kwi 19:43
kto zna odpowiedz: tzn jak
18 kwi 19:48
kto zna odpowiedz: i w 3 zadaniu jest pomylka bo ma miec dlugosc 4
18 kwi 19:49