matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mata
asa:
jesli pole trójkąta równobocznego jest równe 3√3 to bok trójkąta ma długość
18 kwi 18:58
Xiaton:
a
2
√
3
P=
4
a
2
√
3
3
√
3
=
4
18 kwi 19:04
Wydi:
12=a
2
...
18 kwi 19:04
Xiaton:
12
√
3
=a
2
√
3
18 kwi 19:05
Xiaton:
a=
√
12
18 kwi 19:05
Xiaton:
a=2
√
3
18 kwi 19:05
Wydi:
18 kwi 19:06