matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
katy
sandra:
Różnica miar dwóch sąsiednich kątów wewnetrznych równoległoboku jest równa 30
o
. Ile wynosi kąt rozwarty tego równoległoboku?
18 kwi 18:01
kalafiorowa:
α+β=180 β−α=30
18 kwi 18:02
Bloodrane7:
zapraszam do mojego zadania
https://matematykaszkolna.pl/forum/48785.html
18 kwi 18:03
Kejt:
α+β=180
o
α=β+30
o
18 kwi 18:04