matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobić?
net:
wykaż że (m
3
)*(n
4
)=2
11
*3
9
*5
4
18 kwi 16:32
net:
pomóżcie
18 kwi 16:42
Jack:
m,n∊N czy m,n∊R?
18 kwi 16:56
Jack:
11=4*2+1*3 9 =4*0+3*3 4 =4*1+0*3 czyli
m
3
*
n
4
=(
2
1
*3
3
*5
0
)
3
*(
2
2
*3
0
*5
1
)
4
18 kwi 17:02