równania liniowe z dwiema niewiadomymi
jak: cześć ...................................................................

?
− przekształć równanie do postaci y=ax+b i podaj dwie pary liczb spełniających to równanie :
zad a
6x+2y−10=0 I − .......
2y −10=.......I+
2y =............I : .......
y= .............
→dla x =1
y=
→dla x= −1
y=
zad b
3x−y+5=0 I −......
−y+5= I − ........
−y=........ I : .....
y=...........
→dla y=2
x=.......................
→bla y=−2
x=.........
proszę o pomoc w tych zad. bo nie wiem jak je zrobić. Pomogły by mi jako wzory do innych
zadań dzięki jeśli mi pomożecie