matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostro
jim:
Pole powierzchni bocznej ostrosłupa prawidłowego czworokatnego wynoci 80cm a Pc=144 Oblicz objestosc oraz miare kata nachylenia krawedzi bocznej do płaszczyzny podstawy
18 kwi 14:51
Kejt:
P
p
=144−80=64 a=
√
P
p
=8
18 kwi 15:01