matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
sylwester:
π
dane sa funkcje f(x)= 2cos(
1
2
x−
) oraz g(x)=−(x−
9
4
π)
2
−2
4
a)sporzadz wykres funkcji f b) korzystając z wykresu sprawdz ile miejsc zerowych posiada funkcja h(x)=f(x)−g(x)
18 kwi 13:54