matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
ewelinaaaa:
Witam mam problem z taką całką
dx
∫
podstawiam : t−−−>e
−
x
e
x
+e
−
x
dt−−−−>−e
x
dx
18 kwi 12:18
Jack:
t=e
x
1
1
t
=
=
t+
1
t
t
2
+1
t
t
2
+1
Teraz widzisz ze masz "prawie" pochodną mianownika w licznku
18 kwi 12:30