Pole i obwód równoległoboku
szysza1317: Dane są trzy wierzchołki równoległoboku A=(1,2) B=(5,3) C=(3,8). Oblicz współrzędne czwartego
wierzchołka D oraz pole i obwód równoległoboku. D= (−1,7) z tego co obliczyłam więc mam już
wszystkie współrzędne. Jak obliczyć teraz pole i obwód?
17 kwi 20:20
Kejt: obwód chyba z tw.pitagorasa..wysokość też. może da się jakoś prościej, ale to już najwyżej ktoś
mnie poprawi..
17 kwi 20:28
szysza1317: liczyłam własnie boki z pitagorasa i dłuższy mi wychodzi
√29 a krótszy
√17 i ani nic się
zrobić z tym nie da a liczby wychodzą potem z kosmosu
17 kwi 20:32
Kejt: niestety.. czasami tak bywa.. a odpowiedzi masz jakieś do tego?
17 kwi 20:34
szysza1317: niestety nie

pomagam siostrze napisać prace kontrolną z matmy
17 kwi 20:35
Kejt: ech.. to pewnie będzie musiało tak zostać..
17 kwi 20:35