mydło
Ala: Kostka mydła ma kształt prostopadłościanu. Załóżmy, że po tygodniu używania wymiary kostki
zmniejszyły się o połowę. Pozostała ilość mydła pry takim samym użytkowaniu) wystarczy na
1dzień
2dni
5dni
7dni
−12
1
potraktowałam to jak ciąg arytmetyczny w którym a1 = 0,5 r=
=
...
7
14
mydła starczyło by mi na tydzień, jednak to błędna odpowiedz );
17 kwi 20:10
driver:
1
V=a*b*c , V1=0,5a*0,5b*0,5c=
abc , V−V1=78abc←7dni⇒18abc←1 dzień
8
1
V1=
abc←1dzień
8
17 kwi 20:23
Ala: dzięki, ale to moim sposobem mydła starczy na dłużej hehe