przybliżenie
Pusstinna$burza: Przybliżenie liczby 10−0,8 jest równe 0,158489. Przybliżeniem dziesiętnym liczby 101,2 z
dokładnością do trzeciego miejsca po przecinku jest:
A) 0,015 B) 1,585 C) 15,849 D) 3,170
17 kwi 19:44
Godzio:
10−0,8 = 0,158489 / * 102
101,2 = 15,8489 ≈ 15,849
17 kwi 19:47
Pusstinna$burza: dzięki za rozwiązanie, a mogę prosić o wytłumaczenie? Mnożę to dwustronnie (?) przez 102 no i
skąd nagle wiadomo, że 101,2 = 15,8489 ≈ 15,849
17 kwi 19:52
Godzio:
10−0,8 * 102 = 0,158489 * 102
10−0,8 + 2 = 15,8489
101,2 = 15,849
17 kwi 20:08
dfg: β
23 kwi 21:32
lovesosa:

αβγδπΔΩ
∞≤≥∊⊂∫←→⇔∑≈⊥≠♥
15 gru 16:14
bicz: rozwiążcie mi to prosze :9x−7i>3(3x−7u)
15 gru 16:15