matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;
milenaa:
oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego którego wszystkie krawędzie są równe 5cm
17 kwi 17:41
gosia:
V=Pp*h
1
5
√
3
25
√
3
Pp=
*5*
=
2
2
4
25
√
3
125
√
3
V=
*5=
4
4
17 kwi 21:31