proste zadanko
głupie: wiem, że to głupie, ale jak obliczyć to :
1213
17 kwi 17:22
Kejt: amn=n√am
17 kwi 17:24
Godzio:
| | 1 | | 1 | | 3√4 | |
( |
| )1/3 = |
| = |
| chyba o to chodziło |
| | 2 | | 3√2 | | 2 | |
17 kwi 17:24
głupie: a jaki jest dokładny wynik tych obliczeń, bo muszę mieć do zadania, w którym mam wybrać liczbę
najmniejszą ? o to mi konkretnie chodzi...
17 kwi 17:42
Kejt: podaj resztę liczb, pewnie trzeba je sprowadzić do konkretnej postaci..
17 kwi 17:57
głupie: A)
1213
B)
123
czyli 18=0,125
C)
1312
D)
132
czyli 19=0,(1)
17 kwi 18:33
Kejt: przybliż resztę.
a)1:3√2
c)1:√3
17 kwi 18:40
Godzio: a) ≈0,7937
b) ≈0,5774
17 kwi 18:41
głupie: spasibaaaa !
17 kwi 19:06