wielomiany
Ala: Suma współczynników wielomianu w(x) = (5x
4 − 3x
3 + x
2 − 4)
20 (po uporządkowaniu) jest
równa :
a) 4
20
b) −1
c) 1
d) 5
20
czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć idee wielomianów na tym przykładzie? Oraz przy okazji
https://matematykaszkolna.pl/forum/48526.html o
wyjaśnienie również tego? o.O
17 kwi 16:09
Godzio: W(1) = liczba współczynników

W(1) = (5 − 3 + 1 − 4)
20 = ...
17 kwi 17:17
Godzio: W(1) = suma *
17 kwi 17:17
arek:
29 lis 11:14
mlody: (2*5−1,5+3*5−1,5)*√5 Liczba jest równa ;
A. 1
B.5
C. 5√5
D. −25
11 kwi 22:24
mlody: Średnia arytmetyczna danych: 2, 2, 2, x, 4, 4, 4, 5 jest równa 3,25. Zatem mediana tych danych
wynosi:
A. 3
B. 3,25
C. 3,5
D. 4
11 kwi 22:26
11 kwi 22:41
mlody: jaka jest ta odpowiedz?
13 kwi 14:38
mlody: Wykaż, że dla dowolnych liczb rzeczywistych x, y prawdziwa jest nierówność: 5x2+y2 / 4 ≥ xy
Proszę o pomoc
.
13 kwi 22:03